Språkkafé för ukrainare söker volontärer

En grupp människor sitter runt ett fikabord och tittar in i kameran.

Ett språkkafé för ukrainare har startat på Bilda i Växjö. Intresset är stort och till första träffen kom 22 personer. Nu efterfrågas volontärer som kan hjälpa till med språkstöd.

I den stora lokalen på Bergövägen 2 i Växjö är stämningen hög när det är dags för den första träffen. Varje onsdag ska ukrainarna samlas för fika, samtal och allsång utifrån olika teman och traditioner. Initiativet kommer från Oleksandra Yeremenko och Raed Ranryd.

-Vi ville starta ett språkkafé för bara ukrainare eftersom de vill träna svenska på samma nivå i gruppen. Många har ett bra ordförråd men vågar inte prat. De behöver träna på att kommunicera. Bilda har hjälpt oss mycket, det är bra att vi kan ha kaféet här, säger Raed Ranryd som är cirkelledare.

Intresset för språkkaféet är stort bland ukrainarna. Fyrtio personer har anmält intresse och för att alla ska kunna delta i samtalen söker Bilda nu volontärer som talar svenska. Är du intresserad? Kontakta karolina.zieniewicz@bilda.nu, telefon 0470 78 94 94, sms 0707 87 75 47

På bilden från vänster: Oksana Konnyk, Diane Olsson, Raed Ranryd, Mariia Torbina, Larysa Glagovska, Oleksandra Yeremenko, Tetiana Torbina och Hanna Dziadevych