Krisberedskap på lätt svenska

Varför information om kris och katastrof? Kris och katastrof – händer det i Sverige eller bara långt borta? Jo, det kan absolut hända i Sverige och det händer.

En kris påverkar oss alla – det kan vara att skogen brinner, det stormar, en pandemi sprider sig (som Covid-19 /Corona), det blir översvämning eller till och med krig.

Det är viktigt att alla i Sverige förstår vad som händer, om något händer. Vi vill hjälpa till med att ge information på lätt svenska och visa var information finns på olika språk.

En bild på megafonen "Hesa Fredrik"

Länkar till krisberedskap

Vi vet inte när eller om kriser och katastrofer kommer - men vi kan vara förberedda och då ha större chans att klara oss själva och vår familj.
När det uppstår en kris i samhället är det viktigt med information om vad som händer och vad du ska göra.
Här finns material om det svenska samhället när det gäller krisberedskap. Detta är främst för er som ger råd och stöd till asylsökande och nyanlända.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.