Välkommen till Kronoberg tillsammans

Kronoberg tillsammans är en sida med aktiviteter och krisberedskap för dig som är ny i Sverige och Kronoberg.

Det är viktigt att lära sig att tala svenska, förstå hur samhället fungerar och lära känna människor som bor här. Det är också viktigt att veta vad du kan göra om det blir kris i samhället.

  • I kalendern finns aktiviteter för att till exempel lära sig språket, få samhällsinformation eller bara ha trevligt ihop med andra. Alla aktiviteter är gratis och finns på många platser.

  • På sidan krisberedskap på lätt svenska hittar du information om vad du kan göra om något händer. Det finns också länkar till information på olika språk.
 

Vi mår bättre tillsammans!

Situationen i Ukraina

Det händer mycket i Ukraina och många människor måste lämna sitt land. En del kommer till Sverige. Det är viktigt att vi ger korrekt information. 

Migrationsverket har aktuell information om vad som händer och vad som gäller.

Information från Migrationsverket om Ukraina

Kalender med aktiviteter

maj 2022
Inget evenemang hittades!

Nyheter

Två kvinnor sitter bredvid varandra i en buss.

Filmer för samhällsinformation

ABF Kronoberg har tagit fram ytterligare några filmer med samhällsinformation på lätt svenska. De är tio minuter långa och handlar om våld i nära relationer, transport och arbete. Övriga ämnen har varit hälsa, sociala regler och traditioner samt fakta om

Pojkar spelar innebandy

Innebandyklubb ordnar aktivitet för flyktingbarn

Ingelstad innebandyklubb ordnar, tillsammans med Röda Korset, idrott för barn och ungdomar som flytt kriget. Det är ett gott exempel på vad idrottsföreningarna kan göra för flyktingarna, och på möjligheten att samverka med andra föreningar. Möjlighet finns nu också för

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.