Välkommen till Kronoberg tillsammans

Kronoberg tillsammans är en sida med aktiviteter och krisberedskap för dig som är ny i Sverige och Kronoberg.

Det är viktigt att lära sig att tala svenska, förstå hur samhället fungerar och lära känna människor som bor här. Det är också viktigt att veta vad du kan göra om det blir kris i samhället.

  • I kalendern finns aktiviteter för att till exempel lära sig språket, få samhällsinformation eller bara ha trevligt ihop med andra. Alla aktiviteter är gratis och finns på många platser.

  • På sidan krisberedskap på lätt svenska hittar du information om vad du kan göra om något händer. Det finns också länkar till information på olika språk.
 

Vi mår bättre tillsammans!

Situationen i Ukraina

Det händer mycket i Ukraina och många människor måste lämna sitt land. En del kommer till Sverige. Det är viktigt att vi ger korrekt information. 

Migrationsverket har aktuell information om vad som händer och vad som gäller.

Information från Migrationsverket om Ukraina

Kalender med aktiviteter

mars 2023
Inget evenemang hittades!

Nyheter

Sorgsen kvinna ser ut genom fönster.

Har du en funktionsnedsättning och är ny i Sverige!

Den svenska myndigheten som är ansvarig för frågor om funktionsnedsättning heter MFD – Myndigheten för delaktighet. De har tagit fram en ny broschyr för nya i Sverige på nio språk som visar på vilka stöd och hjälpmedel man kan ansöka

Välkommen till ett internationellt knytkalas!

Knytkalas betyder att alla tar med sig en maträtt var och sedan delar alla på maten som finns – Alla äter tillsammans! Alla är välkomna! Ta med dig en maträtt eller en kaka och kom! Tid: 26 mars kl: 14:00

Glada barn ler mot kameran i en hoppborg.

Nya aktiviteter i Lessebo

I Lessebo och Kosta finns nu många olika aktiviteter att välja på. Rädda Barnen har startat upp sina aktiviteter för asylsökande och nyanlända med fokus på starka och trygga familjer. Du hittar aktiviteterna i kalendern för Lessebo.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.