Innebandyklubb ordnar aktivitet för flyktingbarn

Pojkar spelar innebandy

Ingelstad innebandyklubb ordnar, tillsammans med Röda Korset, idrott för barn och ungdomar som flytt kriget. Det är ett gott exempel på vad idrottsföreningarna kan göra för flyktingarna, och på möjligheten att samverka med andra föreningar. Möjlighet finns nu också för idrottsklubbar att söka stöd från RF-SISU Småland för flyktingaktiviteter.

I Ingelstads sporthall är aktiviteten hög efter skolan på måndagar och torsdagar. Många ungdomar och barn vill spela innebandy, fotboll eller bara leka. Volontärer från Ingelstad IBK hjälper barnen och under tiden bjuds föräldrarna på kaffe tillsammans med Röda Korset. För att alla ska kunna delta har Ingelstad innebandyklubb gjort en insamling av träningskläder och inomhusskor som finns att låna ut.

Sök stöd för aktiviteter
Alla idrottsföreningar som vill göra en insats för barn och ungdomar som flytt från krig kan söka stöd från RF-SISU Småland för att skapa meningsfulla aktiviteter.

Sök stöd från RF-SISU Småland för aktiviteter åt nyanlända barn och ungdomar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.