Skänka kläder och saker

En hel del hjälpsändningar har gått till flyktingar i bland annat Polen. Detta har varit uppskattat men risken är att för mycket tid går till att hantera klädsändningar i stället för att hantera dem som behöver hjälp. Därför är det nu bättre att lämna kläder genom etablerade kanaler såsom Röda Korset och Erikshjälpen.

 

Erikshjälpen

Erikshjälpen tar emot kläder, leksaker med mera i sin butik på Smedjegatan 5 i Växjö. Allt som lämnas ska vara helt och rent. Erikshjälpen säljer i första hand det som lämnas in och skickar pengar som katastrofbistånd till krigets offer, huvudsakligen till Ukraina och Rumänien. Erikshjälpens second hand i Växjö.

 

Röda Korset i Växjö

Röda Korset tar emot kläder, leksaker med mera i sin secondhand butik på Arabygatan 31 i Växjö. Allt som lämnas ska vara helt och rent. Röda Korset säljer i första hand det som lämnas in och sedan skickar pengar som katastrofbistånd till krigets offer. De har också möjlighet att lämna kläder till personer som kommit till Växjö, om man inget har. Röda Korset Second hand Växjö

 

Skicka paket gratis med Postnord

Från den 30 mars går det att skicka förnödenheter till Ukraina gratis med Postnord. Paketen transporteras till Polen som samordnar leveranserna till Ukraina. Det är den ukrainska posten som har efterfrågat transporter med nödhjälp.

Behov finns främst av mat (konservburkar, torra matvaror, te, kaffe), kläder (underställ, vantar, regnkläder), hushållsprodukter, hygienprodukter samt bandager, sterila kompressorer och plåster.

 

Hämta (och lämna) kläder och saker  

Älmhult

Röda Korset och Community Involvement i Älmhult delar ut gratis kläder och skor. Ta först kontakt med janegeorgii@hotmail.com och bestäm en tid för att träffas på Stålgatan 2. Här går det enbart hämta förnödenheter, inte lämna.

Tid: Enligt överenskommelse
Plats: Stålgatan 2