Välkommen till Kronoberg tillsammans

Kronoberg tillsammans är en sida med aktiviteter och krisberedskap för dig som är ny i Sverige och Kronoberg.

För dig som är ny i Sverige och i Kronobergs län är det viktigt att lära sig att tala svenska, förstå hur samhället fungerar och lära känna människor som bor här. Här hittar du många sådana aktiviteter och alla är gratis. Det är också viktigt att veta vad du gör om det blir kris i samhället.

  • På sidan krisberedskap på lätt svenska hittar du information om vad du kan göra om något händer. Det finns också länkar till information på olika språk.
 
  • I kalendern finns aktiviteter för att till exempel lära sig språket, få samhällsinformation eller bara ha trevligt ihop med andra.
 

Vi mår bättre tillsammans!

Kalender med aktiviteter

december 2021
Inget evenemang hittades!

Nyheter

Kvinna ler mot kameran. Sitter vid ett bord tillsammans med andra.

Filmer om Sverige för samhällsinformation

ABF Kronoberg har satsat på film för att informera om det svenska samhället och bjuder nu in till träffar för att diskutera filmerna som tar upp ämnen som arbete, hälsa och hur det är att leva i Sverige. Filmerna får

Mörk kvinna får sitt hår flätat.

Från isolering till gemenskap i Eneryda

I lilla Eneryda finns 16 asylsökande varav åtta vuxna. Flera av dem har mått dåligt och känt sig isolerade men när Internationella vänner ordnade social samhällsfika varje söndag förändrades allt. Nu är gemenskapen god och idéerna på aktiviteter många. I

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.