Välkommen till Kronoberg tillsammans

Kronoberg tillsammans är en sida med aktiviteter och krisberedskap för dig som är ny i Sverige och Kronoberg.

För dig som är ny i landet och i länet är det viktigt att lära sig att tala svenska, förstå hur samhället fungerar och lära känna människor som bor här. Här hittar du många sådana aktiviteter och alla är gratis. Det är också viktigt att veta vad du gör om det blir kris i samhället.

  • På sidan krisberedskap på lätt svenska hittar du information om vad du kan göra om något händer. Det finns också länkar till information på olika språk.
 
  • I kalendern finns aktiviteter för att till exempel lära sig språket, få samhällsinformation eller bara ha trevligt ihop med andra. Alla aktiviteter är gratis.
 

Vi mår bättre tillsammans!

Kalender med aktiviteter

januari 2022
Inget evenemang hittades!

Nyheter

Två kvinnor, en med slöja, tittar i en mobiltelefon och ler.

Nytt år och nya möjligheter

Nu startar ett nytt år och därmed nya aktiviteter här på Kronoberg tillsammans. Du som är asylsökande och nyanländ, vad önskar du för aktiviteter att delta på i år? Vill du spela fotboll, laga mat, hitta ett språkcafé eller lära

Juldekorationer i snö

God Jul och Gott nytt år!

Året går mot sitt slut. Ett år som har handlat mycket om Corona men också om glädjen över att åter få träffas och vara tillsammans. Till alla organisationer som ordnar aktiviteter för asylsökande och nyanlända – tack för ert engagemang.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.