Tips och samverkan

Här samlar vi sådant som vi vill dela med oss av till varandra. Det finns mycket att vinna på att samverka! Har du något tips eller material att dela med dig av? Mejla kronoberg.tillsammans@lansstyrelsen.se

Man skrattar, två kvinnor sitter bakom i ett klassrum.

Kartläggning av aktiviteter i länet

För att få en överblick av allt som pågår under våren 2022 gör vi en gemensam sammanställning över aktiviteter. Alla som har pågående aktiviteter, språkkurser med mera, uppmanas att fylla i dessa i en excelfil som hittas här.

Syftet är att få en bra överblick, planera vår egen verksamhet och kanske även samordna aktiviteter tillsammans. Varje kommun har en egen flik i dokumentet, så fyll i rätt flik. Om du undrar över något, kontakt gärna patric.kalnins@folkuniversitetet.se


Filmer för samhällsinformation

ABF Kronoberg har tagit fram korta filmer med enkel fakta för asylsökande och nyanlända som alla kan använda i aktiviteter med samhällsinformation. De är gjorda på lätt svenska och ska dessutom översättas till somaliska och arabiska. Samla deltagare för att titta tillsammans och sedan diskutera innehållet.

Livsviktig kunskap, avsnitt 1: Fakta om Sverige

Livsviktig kunskap, avsnitt 2: Hälsa

Livsviktig kunskap, avsnitt 3: Sociala regler och traditioner

Livsviktig kunskap, avsnitt 4: Våld i nära relationer

Livsviktig kunskap, avsnitt 5: Transport

Livsviktig kunskap, avsnitt 6: Arbete

Två filmer återstår att producera.

Intervju med Tessie Brinck på ABF Kronoberg som har tagit fram filmerna


Lägg upp aktiviteter på Kronoberg tillsammans

Det är viktigt att alla meddelar vilka aktiviteter som ska läggas upp på Kronoberg tillsammans. Alla vinner på det! 

Du skickar in uppgifterna via detta formulär så lägger länsstyrelsen upp dem.


Sammanställning av aktuella aktiviteter

Alla aktiviteter som finansieras av medel från Länsstyrelsen finns sammanställda i foldern Utveckla tillsammans – utvecklas tillsammans 2022.  Sammanställningen är tänkt att inspirera dig, din organisation eller kommun att utveckla ännu fler insatser i länet inom asyl och etablering.


Samhällsorientering

Utbildningsmaterialet ”Om Sverige” har vidareutvecklats under 2021 och fått ett tillhörande metodstöd. Allt material finns på Informationsverige.se och är tillgängligt på tio språk. I metodstödet finns övningar, diskussionsfrågor, filmer med mera.

Materialet ”Om Sverige” på webbplatsen Informationsverige.se
Metodstöd till materialet ”Om Sverige” på webbplatsen Informationsverige.se


Marknadsför Kronoberg tillsammans

Flyer för Kronoberg tillsammans som kan skrivas ut på vanlig skrivare (vikt A4-format), framtagen 2022. Dela ut den vid aktiviteter och lägg den på lämpliga platser.

Flyer Kronoberg tillsammans 2022 digital

Flyer Kronoberg tillsammans 2022 för utskrift

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.